Multi proprietari de masini din comoditate sau din cauza ca se murdareste la loc in scurt timp nu mai spala masina deloc sau o spala doar cand vremea se incalzeste si afara e mai insorit.

De ce e important sa spalam masina iarna?

In primul rand pentru a proteja caroseria. Atunci cand circulam iarna pe drumurile publice sarea folosita pentru deszapezirea drumurilor afecteaza elementele caroseriei. Cele mai expuse sunt jantele, parbrizele, stergatoarele si toate elementele caroseriei. Este esential ca substantele aruncate pe carosabil pentru deszapezire sa stea cat mai putin timp pe masina.

Spalarea masinii in mod regulat nu este doar o problema estetica! Este o masura de precautie fundamentala care duce la prelungirea duratei de viata a masinii dumneavoastra. In acest moment pretul spalatului nu mai este o problema pentru ca au aparut spalatoriile self service ca alternativa la spalatoriile clasice. Cu 2, 3 sau 4 fise se poate spala o masina intr-un timp foarte scurt.

Cum sa speli masina foarte bine la costuri minime?

Nu exista reguli scrise, dar va putem oferi cateva sfaturi valoroase care va pot ajuta sa va pastrati masina curata cu costuri minime.

  1. Localizati in zona in care locuiti o spalatorie self service (alternativa sunt spalatoriile automate cu sau fara perii sau clasicele spalatorii manuale; ambele ofera preturi mai mari pentru spalat)
  2. Atunci cand spalati intr-o spalatorie self service incepeti cu partea de sus. In acest fel reduceti consumul de apa si spalati masina mai repede datorita gravitatiei care lucreaza in avantajul dumneavoastra.
  3. Doar clatirea cu apa nu este suficienta; in spalatoriile self service gasiti program pentru spuma activa (detergenti pentru prespalare) dupa care puteti folosi ceara. Detergentii indeparteaza toate elementele care pot afecta masina datorita solutiilor pentru deszapezit.

De cate ori este indicat sa imi spal masina iarna?

Frecventa la care este spalata masina este la latitudinea fiecaruia deoarece depinde foarte mult de modul de utilizarea al autovehiculului. Daca masina este expusa zilnic elementelor care o pot afecta este indicat sa nu treaca mai mult de doua saptamani intre spalari in anotimul rece. In acest fel, chiar si cele mai delicate piese ale masinii dumneavoastra nu vor suferi de pe urma coroziunii.

far Volkwagen Jetta 2015

far Volkwagen Jetta 2015